Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurs Kulinarny "Smaki Tajskie"

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Masala




Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 11:45, 27 Paź 2009    Temat postu: Kurs Kulinarny "Smaki Tajskie"

Kuchnia tajska jest uważana za jedną z najciekawszych i najostrzejszych na świecie. Jednak odpowiedni dobór potraw sprawia, iż straszliwa ostrość dań głównych łagodzona jest przez wspaniale aromatyczny ryż jaśminowy, aksamitnie łagodne surówki oraz słodkie desery. Każdy tajski posiłek skomponowany jest z wielu rożnych, odpowiednio dobieranych dań. W trakcie naszego kursu nauczymy Państwa nie tylko ich przygotowania, ale również odpowiedniego komponowania.


Przez wiele lat kuchnia tajska była w Polsce mało znana. Brak odpowiednich produktów, egzotyczne techniki i utensylia kulinarne sprawiały, iż tajskie przysmaki serwowały tylko ekskluzywne restauracje. Od pewnego czasu jednak i do Polski zaczęły napływać odpowiednie składniki, dzięki czemu możemy rozkoszować się egzotycznymi smakami. W trakcie szkolenia omówimy wszystkie podstawowe składniki, ich zastosowanie oraz różnice pomiędzy markami. Po wykładzie teoretycznym przejdziemy do części praktycznej, w trakcie której, pod okiem instruktora, pracując w podgrupach przygotujecie Państwo zupę Tom KA, Tom YAM, dania główne Pad THAI oraz Curry, aby zakończyć deserami Kluay Buad Chee i Sa-KHAOO PIEG LamYai.

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 06 grudnia 2009 od godziny 13.
UWAGA! W przypadku mniejszej ilości uczestników niż 10 osób, kurs może zostać odwołany lub przełożony na inny termin.

Agenda

Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.

Termin: 06 grudnia 2009 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 13)

Grupa: 10-15 osób.

Program:

* Wykład - tajska sztuka kulinarna


* Omówienie podstawowych surowców potrzebnych do przygotowania potraw


* Trening praktyczny. Trener pokazuje sposób przyrządzenia potrawy, a następnie 2-3 osobowe podgrupy powtarzają jej przygotowanie (w programie przygotowanie zup Tom KA, Tom YAM, dań głównych Pad THAI oraz Curry, na zakończenie desery Kluay Buad Chee i Sa-KHAOO PIEG LamYai.)

Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].


Ostatnio zmieniony przez Masala dnia Wto 14:06, 28 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin