Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Konserwatorium sushi - GOHAN DESUYO

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Masala




Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 11:25, 27 Paź 2009    Temat postu: Konserwatorium sushi - GOHAN DESUYO

Konserwatorium - Gohan desuyo! To przede wszystkim trening trudniejszych i mało znanych form sushi z elementami kuchni gorącej. Szkolenie obejmuje również szeroki materiał teoretyczny oraz panel dyskusyjny, w trakcie którego będziemy wymieniać doświadczenia, dzielić się wiedzą i rozwiązywać Państwa problemy. W trakcie ćwiczeń praktycznych, poznacie Państwo tajniki niecodziennych form sushi (min. Tempura sake yaki - Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko, Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze, fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika, gunkan sushi)


Program Konserwatorium:

Część Teoretyczna
* Omówienie różnic pomiędzy stylem Edo, stylem Kansai, sushi autorskim oraz sushi narodowym.
* Przedstawienie wszystkich dostępnych w Polsce produktów mających zastosowanie w sushi (min. Ikra z latającej ryby tobiko, tofu Inari, Kanpio aijtsuke, barwniki do ryżu, ryby i owoce morza itp.)
* Omówienie polskich surowców mogących znaleźć zastosowanie w sushi.

Panel dyskusyjny
* Omówienie najczęściej pojawiających się problemów.
* Dyskusja na temat trendów tworzenia sushi w Polsce i na świecie
* Techniki i ich zastosowanie

Część Praktyczna
Formy Sushi:
* Tempura sake yaki ? Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko,
* Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze,
* fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika,
* gunkan sushi
* Temaki
* Inari

Kuchnia Gorąca:
* Tempura
* Technika ajtsuke
* Technika Fry


Agenda:

Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.

Termin: 28 listopada 2009 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30)

Grupa: 10-15 osób.


Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].


Ostatnio zmieniony przez Masala dnia Wto 14:08, 28 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin