Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Lubicie sushi? Coś dla was!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Masala




Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Nie 18:20, 02 Sty 2011    Temat postu: Lubicie sushi? Coś dla was!

[link widoczny dla zalogowanych]
oraz
[link widoczny dla zalogowanych]

jest firmą skupiającą ludzi, dla których gotowanie i jedzenie jest pasją, sposobem na życie i wielką przyjemnością. W naszych poszukiwaniach wiedzy kulinarnej zapuściliśmy się do odległych zakątków naszego globu poznając receptury kuchni etnicznych, zgłębiliśmy tajniki chemii i fizyki odkrywając tajniki kuchni molekularnej, ruszyliśmy także poprzez czas odnajdując receptury dań z odległej przeszłości. Teraz nadszedł moment, aby podzielić się naszą wiedzą oraz umiejętnościami i przekazać wszystkim tajniki doskonałej kuchni.

KURS KULINARNY „CZAS SUSHI”


Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując wszystkie podstawowe i zaawansowane formy sushi.
Poniżej z radością przedstawiamy Państwu ofertę pokazów i szkoleń kulinarnych.

Miejsce: Siedziba naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie.
Organizujemy szkolenia również we Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Łodzi, Gdańsku.

Terminy:
8 stycznia 2011 r. – 15.30
20 stycznia 2011 r. – 15.30
28 stycznia 2011 r. – 15.30

Czas trwania: 3-4 h

Program:

o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi

o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw

o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją

o Praktyczny trening dla uczestników kursu

Cena: 185 zł

Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].

Kontakt: [link widoczny dla zalogowanych]

Znajdziecie nas również na Facebook’u!


Ostatnio zmieniony przez Masala dnia Wto 13:47, 28 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin