Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurs 'Czas Sushi' 20.06 oraz 25.06 WARSZAWA!!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Masala




Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 7:11, 17 Cze 2009    Temat postu: Kurs 'Czas Sushi' 20.06 oraz 25.06 WARSZAWA!!

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na czerwcowe edycje szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi" w Warszawie.


Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktycznie w każdym większym mieście powstają sushi bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu sklepach. Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom, przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele legend, stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust laików pada stwierdzenie, że ? ja po prostu nie lubię surowych ryb? Smile, a przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki, definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica wyśmienitego smaku.

Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, w niewielkiej 10-15 osobowej grupie, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu zamieszczoną na forum portalu miłośników Japonii Konnichiwa. [link widoczny dla zalogowanych]

Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 20 czerwca od godziny 15.30, 25 czerwca od godziny 18.30.



Czas trwania szkolenia: około 3-4h.

Grupa: 10-12 osób.

Kurs poprowadzi Pan Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)

Agenda

Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.

Termin: 20 czerwca 2009 r oraz 25 czerwca 2009 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 20 czerwca 2009 r 15.30 i 25 czerwca 2009 r 18.30)

Grupa: 10-12 osób.

Program:

* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
* Praktyczny trening dla uczestników kursu


Cena 150 zł


Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany.

Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].


Ostatnio zmieniony przez Masala dnia Wto 14:12, 28 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin