Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurs 'Czas Sushi' 03.06.2009 - WROCŁAW!!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Masala




Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 8:19, 22 Maj 2009    Temat postu: Kurs 'Czas Sushi' 03.06.2009 - WROCŁAW!!

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na czerwcową edycje szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi" we WROCŁAWIU

Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktyc Nigiri sushi,
tamago, krewetka, łosoś, sushiznie w każdym większym mieście powstają sushi
bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu
sklepach. Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom,
przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele
legend, stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust
laików pada stwierdzenie, że ? ja po prostu nie lubię surowych ryb? Smile, a
przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki,
definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica
wyśmienitego smaku.

Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja
i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości,
umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad
przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni
się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami
silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak
upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu,
wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii
sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem
doświadczonych instruktorów, w niewielkiej 10-15 osobowej grupie, nauczycie
się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi,
nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu
zamieszczoną na forum portalu miłośników Japonii Konnichiwa.
[link widoczny dla zalogowanych]
Szkolenie odbędzie się w siedzibie Instore Solutions Services Polska. Ul.
Szewska 8 we Wrocławiu, w Sali Fokusowej. Zaczynamy o 18.30


Czas trwania szkolenia: około 3-4h.

Grupa: 10-12 osób.

Kurs poprowadzi Pan Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju
firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów
orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.
(eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)

Agenda

Miejsce: Instore Solutions Services Polska, Sala Fokusowa, ul. Szewska 8.

Termin: 03 czerwca 2009 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 18.30)

Grupa: 10-12 osób.

Program:

* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
* Praktyczny trening dla uczestników kursu

Cena 180 zł

Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].


Ostatnio zmieniony przez Masala dnia Wto 14:13, 28 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin