Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurs kulinarny Czas Sushi - 21.06.2008

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Masala




Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 15:32, 27 Maj 2008    Temat postu: Kurs kulinarny Czas Sushi - 21.06.2008

Tak jak w temacie, zapraszam serdecznie, na jedenastą odslone kursu kulinarnego "Czas Sushi", ktora odbedzie sie 21 czerwca w Warszawie w Klubie "Przy Lasku" przy stacji Metra Natolin.

Zaproszenie nakurs sushi jest doskonalym prerzentem dla kazdego milosnika kuchni Japonskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.


Zdjecia z poprzedniej edycji mozna obejrzec tutaj:

[link widoczny dla zalogowanych]

Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].

*******************************************************************


Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Szkolenie odbędzie się w Klubie "Przy Lasku" przy stacji Metra Natolin w Warszawie w dniu 21 czerwca od godziny 11.00.

Czas trwania szkolenia około 3-4h.

Grupa: 10-15 osób.

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)

Agenda

Miejsce: Klubie "Przy Lasku" , ul. Lasek Brzozowy 2 koło stacji Metra Natolin.

Termin: 21 czerwca 2008 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 11.00)

Grupa: 10-15 osób.

Program:

* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi


* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw


* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją


* Praktyczny trening dla uczestników kursu


Cena 150 zł

Uwaga - Promocja!!!! Jeśli zgłosicie się Państwo przed 9 czerwca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!


Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].


Ostatnio zmieniony przez Masala dnia Wto 14:17, 28 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Kuchnia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin