Autor Wiadomość
Masala
PostWysłany: Wto 11:25, 27 Paź 2009    Temat postu: Konserwatorium sushi - GOHAN DESUYO

Konserwatorium - Gohan desuyo! To przede wszystkim trening trudniejszych i mało znanych form sushi z elementami kuchni gorącej. Szkolenie obejmuje również szeroki materiał teoretyczny oraz panel dyskusyjny, w trakcie którego będziemy wymieniać doświadczenia, dzielić się wiedzą i rozwiązywać Państwa problemy. W trakcie ćwiczeń praktycznych, poznacie Państwo tajniki niecodziennych form sushi (min. Tempura sake yaki - Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko, Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze, fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika, gunkan sushi)


Program Konserwatorium:

Część Teoretyczna
* Omówienie różnic pomiędzy stylem Edo, stylem Kansai, sushi autorskim oraz sushi narodowym.
* Przedstawienie wszystkich dostępnych w Polsce produktów mających zastosowanie w sushi (min. Ikra z latającej ryby tobiko, tofu Inari, Kanpio aijtsuke, barwniki do ryżu, ryby i owoce morza itp.)
* Omówienie polskich surowców mogących znaleźć zastosowanie w sushi.

Panel dyskusyjny
* Omówienie najczęściej pojawiających się problemów.
* Dyskusja na temat trendów tworzenia sushi w Polsce i na świecie
* Techniki i ich zastosowanie

Część Praktyczna
Formy Sushi:
* Tempura sake yaki ? Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko,
* Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze,
* fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika,
* gunkan sushi
* Temaki
* Inari

Kuchnia Gorąca:
* Tempura
* Technika ajtsuke
* Technika Fry


Agenda:

Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.

Termin: 28 listopada 2009 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30)

Grupa: 10-15 osób.


Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group