Autor Wiadomość
Masala
PostWysłany: Wto 15:32, 27 Maj 2008    Temat postu: Kurs kulinarny Czas Sushi - 21.06.2008

Tak jak w temacie, zapraszam serdecznie, na jedenastą odslone kursu kulinarnego "Czas Sushi", ktora odbedzie sie 21 czerwca w Warszawie w Klubie "Przy Lasku" przy stacji Metra Natolin.

Zaproszenie nakurs sushi jest doskonalym prerzentem dla kazdego milosnika kuchni Japonskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.


Zdjecia z poprzedniej edycji mozna obejrzec tutaj:

http://www.masala.com.pl/show.php?p=ad0de4ab8a7c64c289af4e77eadf4cc13107

Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

*******************************************************************


Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Szkolenie odbędzie się w Klubie "Przy Lasku" przy stacji Metra Natolin w Warszawie w dniu 21 czerwca od godziny 11.00.

Czas trwania szkolenia około 3-4h.

Grupa: 10-15 osób.

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)

Agenda

Miejsce: Klubie "Przy Lasku" , ul. Lasek Brzozowy 2 koło stacji Metra Natolin.

Termin: 21 czerwca 2008 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 11.00)

Grupa: 10-15 osób.

Program:

* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi


* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw


* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją


* Praktyczny trening dla uczestników kursu


Cena 150 zł

Uwaga - Promocja!!!! Jeśli zgłosicie się Państwo przed 9 czerwca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!


Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group