Autor Wiadomość
Masala
PostWysłany: Śro 22:58, 03 Wrz 2008    Temat postu: XIII edycja

Szanowni Państwo,
po raz kolejny organizujemy kurs kulinarny "Czas Sushi".
Szkolenie odbędzie się 25 września w Warszawie.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na nasza stronę www.masala.com.pl
lub dokładniej
http://www.masala.com.pl/index.php?p898,kurs-kulinarny-8222czas-sushi8221
Masala
PostWysłany: Wto 20:10, 11 Mar 2008    Temat postu: SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - X EDYCJA - 29

SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - X EDYCJA - 29.03.2008 R. - Atrakcje Jubileuszowe

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na dziesiątą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”

Dnia 29 marca odbędzie się dziesiąte szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo

Jubileusz należy uczcić godnie, właśnie dlatego nasz X kurs zostanie wzbogacony o wykład na temat japońskich alkoholi połączony z ich degustacją. Będziecie mieli Państwo okazję spróbować 4 gatunków japońskiego piwa, wina śliwkowego umeshu oraz oczywiście sake.

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.



Zaproszenie na kurs sushi jest doskonalym prezentem dla kazdego milosnika kuchni Japonskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.


Zdjecia z poprzedniej edycji mozna obejrzec tutaj:

http://www.masala.com.pl/show.php?p=ad0de4ab8a7c64c289af4e77eadf4cc13107

Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

*******************************************************************


Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Szkolenie odbędzie się w Klubie "Przy Lasku" przy stacji Metra Natolin, dnia 29 marca od godziny 11.00.

Czas trwania szkolenia około 3-4h.

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php )

Agenda

Miejsce: Klubie "Przy Lasku" , ul. Lasek Brzozowy 2 koło stacji Metra Natolin.

Termin: 29 marca 2008 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 11.00)

Program:

o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi

o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw

o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją

o Praktyczny trening dla uczestników kursu


Cena: 150 zł.

Uwaga - Promocja!!!! Jeśli zgłosicie się Państwo przed 15 marca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!

Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group