Autor Wiadomość
Masala
PostWysłany: Śro 18:02, 16 Sty 2008    Temat postu: Kurs Kulinarny "Czas Sushi" - juz po raz IX

Tak jak w temacie, zapraszam serdecznie, na dziewiątą odslone kursu kulinarnego "Czas Sushi", która odbędzie sie 23 lutego w Warszawie w Klubie "Przy Lasku", ul. Lasek Brzozowy 2 koło stacji Metra Natolin.

Zdjęcia z poprzedniej edycji można obejrzeć tutaj:

http://www.masala.com.pl/show.php?p=ad0de4ab8a7c64c289af4e77eadf4cc13107

Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

*******************************************************************


Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Szkolenie odbędzie się w w Warszawie w Klubie "Przy Lasku", ul. Lasek Brzozowy 2 koło stacji Metra Natolin w dniu 23 lutego od godziny 11.

Czas trwania szkolenia około 3-4h.

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php )

Agenda

Miejsce: Klub "Przy Lasku" , ul. Lasek Brzozowy 2 koło stacji Metra Natolin.

Termin: 23 lutego 2008 r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 11.00)

Program:

o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi

o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw

o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją

o Praktyczny trening dla uczestników kursu

Cena: 150 zł. Jeśli zgłosicie się przed 31 stycznia, zapłacicie tylko 130 zł!!!!

Zaproszenie na kurs sushi jest doskonałym prezentem dla każdego miłośnika kuchni Japońskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.

Szczegóły i zapisy: Kursy Sushi - Informacje oraz Kursy Gotowania.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group