Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna
->
Wydarzenia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
SKJ
----------------
SKJ
Spotkania
Sugestie
Załoga
Inne
Japonia
----------------
Wydarzenia
Informacje i Linki
Godne polecenia i nowości
Kuchnia
Wyjazd do Japonii
Orient
International Corner
----------------
English Thread
日本語のスレッド
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Masala
Wysłany: Wto 11:25, 27 Paź 2009
Temat postu: Konserwatorium sushi - GOHAN DESUYO
Konserwatorium - Gohan desuyo! To przede wszystkim trening trudniejszych i mało znanych form sushi z elementami kuchni gorącej. Szkolenie obejmuje również szeroki materiał teoretyczny oraz panel dyskusyjny, w trakcie którego będziemy wymieniać doświadczenia, dzielić się wiedzą i rozwiązywać Państwa problemy. W trakcie ćwiczeń praktycznych, poznacie Państwo tajniki niecodziennych form sushi (min. Tempura sake yaki - Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko, Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze, fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika, gunkan sushi)
Program Konserwatorium:
Część Teoretyczna
* Omówienie różnic pomiędzy stylem Edo, stylem Kansai, sushi autorskim oraz sushi narodowym.
* Przedstawienie wszystkich dostępnych w Polsce produktów mających zastosowanie w sushi (min. Ikra z latającej ryby tobiko, tofu Inari, Kanpio aijtsuke, barwniki do ryżu, ryby i owoce morza itp.)
* Omówienie polskich surowców mogących znaleźć zastosowanie w sushi.
Panel dyskusyjny
* Omówienie najczęściej pojawiających się problemów.
* Dyskusja na temat trendów tworzenia sushi w Polsce i na świecie
* Techniki i ich zastosowanie
Część Praktyczna
Formy Sushi:
* Tempura sake yaki ? Futo maki z pieczonym łososiem panierowany w panko,
* Ura Maki ebi tempura - krewetka ebi w tempurze,
* fukusa sushi - sakiewki sushi z naleśnika,
* gunkan sushi
* Temaki
* Inari
Kuchnia Gorąca:
* Tempura
* Technika ajtsuke
* Technika Fry
Agenda:
Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.
Termin: 28 listopada 2009 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30)
Grupa: 10-15 osób.
Szczegóły i zapisy:
Kursy Sushi - Informacje
oraz
Kursy Gotowania
.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin