Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna
->
Wydarzenia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
SKJ
----------------
SKJ
Spotkania
Sugestie
Załoga
Inne
Japonia
----------------
Wydarzenia
Informacje i Linki
Godne polecenia i nowości
Kuchnia
Wyjazd do Japonii
Orient
International Corner
----------------
English Thread
日本語のスレッド
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Masala
Wysłany: Wto 11:55, 10 Lis 2009
Temat postu:
Informujemy o dodatkowym, terminie kursu "czas Sushi" który odbędzie się 3.12.2009 od godziny 18.30.
Kurs poprowadzi Pan Paweł Krysiak - założyciel firmy Masala - Smaki Świata, trener sushi, znawca i wielbiciel kuchni japońskiej.
Masala
Wysłany: Wto 10:51, 27 Paź 2009
Temat postu: Kursy 'Czas Sushi' listopad-grudzień
Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na listopadowo-grudniowe edycje szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”
W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.
Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu:
07.11.2009 od godziny 15.30
11.11.2009 od godziny 18.30
21.11.2009 od godziny 15.30
12.12.2009 od godziny 15.30
Czas trwania szkolenia około 3-4h.
07.11; 21.11 - Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php )
21.11;. 12.12 - Kurs poprowadzi Pan Tomasz Szymankiewicz - szef kuchni restauracji japońskiej Ginza w hotelu Hilton w Warszawie.
Grupa: 10-15 osób.
Agenda
Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.
Termin: 07.11.2009 od godziny 15.30
11.11.2009 od godziny 18.30
21.11.2009 od godziny 15.30
12.12.2009 od godziny 15.30
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30 lub 18.30)
Program:
o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
o Praktyczny trening dla uczestników kursu
Cena: 150 zł.
Szczegóły i zapisy:
Kursy Sushi - Informacje
oraz
Kursy Gotowania
.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin