Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna
->
Wydarzenia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
SKJ
----------------
SKJ
Spotkania
Sugestie
Załoga
Inne
Japonia
----------------
Wydarzenia
Informacje i Linki
Godne polecenia i nowości
Kuchnia
Wyjazd do Japonii
Orient
International Corner
----------------
English Thread
日本語のスレッド
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
kayassine
Wysłany: Nie 15:58, 05 Kwi 2009
Temat postu: Wieczór z kuchnią japońską - 16.4.2009
HOarT Studio, sushi TEKEDA oraz Hanami zapraszają 16 kwietnia 2009 o godz. 19.00 na wieczór z kuchnią japońską. W programie otwarcie wystawy "Menu" Agaty Leszczyńskiej, spotkanie z książką Tradycje kulinarne Japonii Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek oraz degustacja sushi, a wszystko w klimacie japońskiego baru. Na wystawie Menu, którą oglądać będzie można do 30 czerwca br., zaprezentowana zostanie część z cyklu malarskiego Agaty Leszczyńskiej pod tym samym tytułem oraz designerskie projekty desek do krojenia.
Za równo na obrazach, jak i na akcesoriach kuchennych, utrwaliła artystka wizerunki produktów spożywczych - kawałki ryb i mięsa. Wyjęte z rzeczywistości, wyeksponowane na abstrakcyjnych tłach urastają one do miana obiektów sakralnych. Epatują swoją mięsistością i chwilową świeżością. Stają się artystycznym komentarzem otaczającej nas konsumpcyjnej rzeczywistości. Nawiązują i wyśmiewają wszechobecne w miejskiej przestrzeni, nieudolne, supermarketowe reklamy.
"Tradycje kulinarne Japonii" Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek to książka poświęcona historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.
"Menu" - wystawa Agaty Leszczyńskiej
16 kwietnia - 30 czerwca 2009
Sushi TEKEDA, Warszawa ul. Francuska 16a
Wernisaż: 16 kwietnia 2009, godz. 19:00
Wydawnictwo Hanami
http://www.hanami.pl
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin